Zenz Organic

Historie
Anne-Sophie Skjødt Villumsen er kvinnen bak det grønne frisørkonseptet og produktserien ZENZ Organic Products.

Som frisørlærling utviklet Anne-Sophie allergi overfor tradisjonelle kjemiske hårprodukter.

For å kunne fortsette innen frisørfaget og samtidig hjelpe andre med samme utfordring åpnet hun i 1999 sin første ZENZ-salong med fokus på helse, bærekraft og økologi.

I 2010 lanserte ZENZ sine første svanemerkede og profesjonelle pleieprodukter. Det er siden blitt til en komplett serie under navnet ZENZ Organic Products. Produktene i serien er basert på naturlige og økologisk sertifiserte ingredienser av høy kvalitet, som skånsomt pleier og styrker hår og hud.

"Jeg ønsker å gi forbrukere og frisører et sunnere alternativ til de mange skadelige skjønnhetsproduktene som finnes på markedet i dag, og derfor fortsetter jeg med å utvikle nye, sunne hår- og hudpleieprodukter" – Anne-Sophie Skjødt Villumsen

PORTFOLIO

Styling

ZENZ Organic Products tilbyr en komplett serie av stylingprodukter som gir deg mulighet til å skape nøyaktig den stilen du ønsker, og er basert på naturlige og sertifisert økologiske ingredienser.

Velg mellom flere forskjellige stylingprodukter, som passer til alle hårtyper og frisyrer.

Hår- & hudpleje

ZENZ Organic Products tilbyr en serie av multifunksjonelle oljer og anti-age ansiktskremer som er basert på naturlige og sertifisert økologiske ingredienser og styrker og pleier hår og hud.

De fire signaturoljene kan blandes med hårpleie- og stylingprodukter så vel som med våre anti-age ansiktskremer. Sololjene gir optimal solbeskyttelse til hår og hodebunn. Oil Treatments kan fås i to størrelser.

Hårpleie

ZENZ Organic Products tilbyr en komplett hårpleieserie som skånsomt styrker og pleier håret og er basert på naturlige og sertifisert økologiske ingredienser.

Velg mellom flere forskjellige sjampoer, balsamer og hårkurer, og legg det perfekte grunnlaget for et sunt, sterkt og velpleid hår, uansett hårtype. Alle produktene kan fås i forskjellige størrelser.

Naturlige og sertifisert økologiske ingredienser

Hovedingredienser

ZENZ Organic Products hårpleieserie er basert på naturlige aktive ingredienser som gir et sunt og velpleid hår. Vi har valgt ut noen av naturens fineste råvarer, som er fylt med vitaminer og mineraler for å pleie og styrke hud, hår og hodebunn. Hovedingrediensene i vår hårpleieserie er renset aloe vera og kaldpresset avokadoolje.

ALOE VERA
Vi bruker utelukkende økologisk renset aloe vera, noe som betyr at den er renset for de allergifremkallende stoffene som finnes helt naturlig i aloe vera.

Aloe vera gelé inneholder 75 viktige næringsstoffer, herunder mange vitaminer og mineraler, for eksempel de tre kraftfulle antioksidantene vitamin A, C og E samt B-vitaminer, kalsium, jern, sink, magnesium, mangan, kobber, krom, natrium og kalium. Dette vitamininnholdet gir aloe vera særdeles gode hud- og hårpleiende egenskaper. I tillegg til å styrke og gjenoppbygge hår og hodebunn bidrar det til å øke blodsirkulasjonen og bevare hudens fuktighet. Aloe vera demper også rødme og kløe og lindrer smerter, noe som er særlig godt for hodebunnen.

Alt i alt gir aloe vera et ekstra tilskudd av fuktighet og hjelper hår og hud med å opprettholde et naturlig fuktighetsnivå. Når håret ditt inneholder nok fuktighet, blir det sterkere og smidigere. Når huden holdes fuktet, forbedres også dens elastisitet, og derfor kan vår sjampo og balsam med stor fordel brukes både på kroppen og i håret.

AVOkADOOLJE
Vi bruker utelukkende økologisk kaldpresset avokadoolje av beste kvalitet. Avokadoolje er rik på oljesyre og viktige essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6. I tillegg inneholder den mange mineraler og vitaminer, for eksempel vitamin A, B1, B2, D og E, noe som gir oljen ekstremt fuktighetsgivende og nærende egenskaper. Den er særlig velegnet til tørr, dehydrert og moden hud, og er også effektiv til problemhud. Oljen beskytter mot uttørring og gjør hår og hud smidigere og mykere.

På grunn av sin høye konsentrasjon av oljesyre som virker betennelseshemmende og regenererende, kan avokadoolje brukes lokalt for å lette plager ved flass i hodebunnen, sprukne hæler, keratosis pilaris (nupper på armene), insektbitt og -stikk, solbrenthet, eksem og psoriasis.

Den virker i tillegg helende på tørr og sprukken hud, og beroligende og nærende på hodebunn og tørre hårtupper. Er også velegnet som kroppsolje.

Sertifiseringer

ZENZ Organic Products er utviklet i nært samarbeid med en rekke anerkjente merkeordninger. Disse merkene gir både frisører og kunder trygghet for at produktene lever opp til høye krav fra en tredjepart. Produktene er sertifisert av en eller flere av de fire anerkjente merkeordningene: Svanemerket, Allergy Certified, Ecocert COSMOS Organic og Vegan Society.

ZENZ arbeider kontinuerlig med å velge ut de riktige sertifiseringene og den riktige emballasjen. Det kommer hele tiden ny kunnskap om ingrediensers effekt og påvirkning, og om miljøvennlige og bærekraftige emballasjeløsninger. Den forsøker vi alltid å implementere i våre produkter. Merkeordningene er også progressive, noe som betyr at forskning, innovasjon, økologisk produksjon og grønn teknologi hele tiden er i endring. Det betyr også at kriteriene for å leve opp til merkene oppdateres kontinuerlig. ZENZ forsøker alltid å leve opp til den nyeste vitenskapen og de tilhørende kriteriene.